Krista Jacobsen Jensen

Shades of silence. Tree. Dit werk van beeldend kunstenaar Elise van der Linden raakt mij diep. Voor mij is het een verbeelding van mijn eigen rouwproces. Tussen afbraak en vernietiging is er uiteindelijk ook transitie naar licht en groei. De verbinding van binnen en de buitenwereld brengt groei tot leven.
www.elisevanderlinden.com  

Rouw en verliesbegeleiding

In mijn praktijk begeleid ik mensen bij hun verliesproces. Verlies en rouw zijn universeel, ze zijn onlosmakelijk verbonden met het leven. Het kan eigenlijk niet anders, verdriet en pijn horen net zo bij het leven als liefde en plezier. Iedereen kent perioden van tegenslag en verdriet. Verlies kan in vele vormen verschijnen.

En ieder mens ervaart verlies op een eigen unieke manier en dat maakt het rouwen ook een uniek en persoonlijk proces. De transitie die je doormaakt vanaf dat het verlies zich voordoet naar het verweven van het verlies met het leven noemt men rouwen. De liefde, het gemis, het verdriet en de betekenis van het verlies toont zich vaak in de loop van het rouwproces. Hoe het verliesproces verloopt wisselt niet alleen per persoon maar ook vaak per periode. Iedereen kent die fasen dat je het gevoel hebt dat je vastloopt of meer steun zou willen voelen. En dan kan het fijn zijn om jouw verhaal met iemand te delen. Aandacht besteden aan jouw verlies en wat het voor jou betekent, is ook van belang voor toekomstige ervaringen. Het verweven van jouw verlies in het leven kan er voor zorgen dat je weer vol en open kan staan voor wat er op jouw pad komt.

Je bent welkom voor verlies en rouwbegeleiding. Ik luister naar jouw verhaal over wat je hebt meegemaakt. En wat je hiermee zou willen tijdens ons gesprek. Misschien heb je een vraag of wil je alleen jouw verhaal delen. Ik kan samen met jou op zoek gaan naar wat je bent verloren en wat dit verlies voor jou in het leven betekent. We kunnen samen onderzoeken hoe jij jouw kwetsbare deel kan erkennen, jouw veerkracht onderzoeken en voeden en hoe deze twee hoe deze met elkaar in te verbinden op een wijze die bij jou past beide weer onderdeel van jouw leven kunnen zijn. Verleden, heden en toekomst komen weer met elkaar in verbinding.

Vragen en verhalen waarmee je onder andere bij mij terecht kan:

  • Je bent iemand verloren aan de dood en merkt dat je er nog niet goed mee kan leven. Het kan ook een verlies van jaren geleden zijn
  • je hebt een verlies geleden en en voelt je verdoofd of je weet eigenlijk niet goed wat je voelt.
  • je voelt je niet verbonden met vrienden en hebt behoefte aan meer contact/ verliest het contact met een dierbare relatie of vriendschap.
  • je bent vastgelopen in jouw werk en weet niet hoe je in de toekomst verder moet, je ziet geen perspectief meer.
  • je voelt je machteloos en wil onderzoeken wat jou meer gevoel van energie geeft
  • je hebt een vraag of een verhaal over een ander soort verlies

Ik ontmoet je graag, mail of bel gerust als je meer wilt weten of maak een afspraak.